Οι επισκέπτες μας μπορούν να χαλαρώσουν κάτω από την καστανιά που υπάρχει στον κήπο σε κρεμαστή (από το δέντρο της καστανιάς) καρέκλα. Επίσης διατίθεται αιώρα κατόπιν αιτήσεώς σας και καιρού επιτρέποντος για περισσότερη και ευχαρίστηση χαλάρωση ατενίζοντας την κορυφή των Τζουμέρκων ακριβώς μπροστά στα μάτια μας. Διαθέτουμε επίσης στους επισκέπτες μας διάφορα προϊόντα από τον κήπο μας και βέβαια ανάλογα την εποχή. Σίγουρα θα περάσετε όμορφα !!
Η Μικροσπηλιά είναι χωριό του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, στον Νομό Άρτας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 720 m, στις παρυφές του όρους Τζουμέρκα. Ένας καταπράσινος τόπος με πολύ όμορφα τοπία που μπορεί κάποιος να απολαύσει στα μονοπάτια του υπό τη σκιά του βουνού και των πλατάνων που κατακλύζουν την περιοχή. Διαθέτει δυο πανέμορφες εκκλησίες και ένα κτίριο στην πλατεία του χωριού, το οποίο είναι αναγνωρισμένο πολιτιστικό μνημείο, καθώς και έναν παραδοσιακό νερόμυλο, από τους ελάχιστους που λειτουργούν ακόμα στην περιοχή. Η απόστασή του από την Άρτα είναι 44km.

Τα Τζουμέρκα, ένας μαγευτικός κόσμος που απλώνεται στον βορειοδυτικό τομέα της Ελλάδας, αποτελούν μια από τις πιο γραφικές περιοχές της χώρας. Οφείλουν τον τίτλο τους στον υπέροχο ορεινό οικισμό, τον οποίο στολίζουν με τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και την αγνότητα της φύσης.

Όταν πρωτοπατήσει κανείς στα Τζουμέρκα, αμέσως αισθάνεται τη μαγική τους αύρα να τον περιπλέκει. Οι καταπράσινοι λόφοι και οι καταπράσινες κοιλάδες περιμένουν να τους ανακαλύψεις, καθώς ανεβαίνεις τα ατέλειωτα μονοπάτια τους. Η απόλυτη αρμονία μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης πλαισιώνει κάθε στιγμή εδώ, προσφέροντας μια εμπειρία που αποτελεί αληθινό συναίσθημα ευλογίας.

Η παράδοση και η ιστορία των Τζουμέρκων αποτελούν άλλο ένα μοναδικό κομμάτι του παζλ που τους διακρίνει. Οι ντόπιοι κάτοικοι, φιλόξενοι και ευγενικοί, διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις και με υπερηφάνεια συμμετέχουν στο να τις μοιραστούν με τους επισκέπτες. Οι παραδοσιακοί χοροί, οι λαογραφικές εκδηλώσεις και οι γιορτές συνθέτουν έναν μοναδικό χορό, που σε καλεί να συμμετάσχεις και να απολαύσεις την αυθεντικότητα της κουλτούρας τους.

Όσο για τη γαστρονομία των Τζουμέρκων, αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε λάτρη της καλής και παραδοσιακής κουζίνας. Χειροποίητα τυριά, νόστιμα κρέατα και λαχταριστά γλυκά συνθέτουν μια γαστρονομική πανδαισία που καθηλώνει τις αισθήσεις. Σε κάθε ταβέρνα ή καφενείο μπορείς να δοκιμάσεις τις μοναδικές γεύσεις της περιοχής και να νιώσεις πως ο χρόνος εδώ έχει άλλη διάσταση.

Για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας, τα Τζουμέρκα προσφέρουν ατελείωτες δυνατότητες. Ορεινές αναρριχήσεις, πεζοπορία σε μονοπάτια που ξετυλίγονται στη φύση, και καταπληκτικές θέατρο φωτογραφίας που απλώνονται μπροστά στα μάτια σου. Κάθε στιγμή είναι μοναδική και αξέχαστη, αφήνοντας